Sup Miso Amie

Sup Miso Amie

Atas permintaan rakan facebook dapur amie..ni dia resepinya..senang sahaja.

1. Cuci bersih cendawan shitake , hiris nipis, gaul dengan kicap pekat dan minyak bijan, kemudian bakar sekejap dalam oven.

2. Potong dadu tauhu, gaul dengan kicap pekat dan minyak bijan, kemudian bakar atas dapur.

3. Tumiskan bawang putih yang telah dicincang bersama leeks atau daun bawang. Tumis sampai kekuningan. Kemudian masukkan stok ayam dan air. Reneh suh sampai mendidih.

4. Masukkan bebola ayam dan seaweed atau sayur bayam.

5. Padam api dan masukkan 2-3 sudu makan tauchu atau soya bean paste atau miso paste. Siap..

Nak pedas sila tambah cili... ;)

Bole di makan dengan apa sahaja mee yang anda suka..




https://m.facebook.com/Dapur-Amie-673233916020141/

Ulasan

Catatan Popular